zondag 19 juni 2016

Circle B Bar en Animal Kingdom

Het is zaterdag vandaag en we gaan de huurauto ophalen. We gaan eerst ontbijten en vragen dan gelijk bij de concierge of ze kunnen bellen voor het Alamo busje dat ons dan naar het Car Care Centre kan brengen. De dame die voor ons belt vraagt om onbekende reden aan de Alamo medewerker of het klopt dat er 2 mensen mee mogen met het busje. In oktober heb ik ook gebruik gemaakt van het busje en toen gingen er hele families mee. Kan natuurlijk zijn dat er een nieuwe regel is. Alamo zegt nu dat er maar 1 persoon mee mag, de designated driver. Laten wij nou twee mensen hebben die mogen rijden! Nou vooruit, dat kon dan nog wel. De dame van Disney vond het niet echt goede klantenservice. Ik dacht alleen, als jij het niet gevraagd had..... Maar ja, Hen en ik gaan de auto halen en rijden dan terug naar het resort om Margriet te halen. Als we in het Alamo busje zitten, blijkt dat de leeftijd om te mogen rijden in florida heel laag ligt. Er zitten natuurlijk meerdere families in de bus. We maken ons er maar niet druk om maar toch lullig. Na ongeveer een halfuur zijn wij compleet met auto terug bij Margriet, het ging dus wel snel. We hebben een zwarte Toyota voor dit weekend te leen.


De Toyota moet ons naar Lakeland brengen. Hier zit een hobby winkel waar ze stempels verkopen die in Nederland niet zo makkelijk te krijgen zijn. Ik kies wat leuke dingen uit.




Daarna rijden we door naar Circle B Bar een natuurgebied dat ook in Lakeland ligt en waar ik vorig jaar een mooie wandeling had gemaakt en veel wildlife had gezien. 


Het is een mooi gebied om door te wandelen en er zijn duidelijke paden aangelegd. In het visitors centrum is veel info te vinden en geven ze graag advies over de route.


We doen hetzelfde rondje als ik al eerder had gedaan. Het is een route met veel schaduw en dat is nodig want vandaag is het weer erg warm en zonnig.


Een andere trail is afgezet omdat er erg grote alligators zaten en die kunnen in dit seizoen soms wat onaardiger zijn (denk aan het ongeluk in Walt Disney World).


Als we alligator alley oplopen, zien we al snel deze grote jongen!


We worden voorgegaan door een Limpkin.


Er zijn heel veel Limpkins in dit gebied. Ze zijn op zoek naar slakken, waar er ook genoeg van zijn.


De slakken zijn gemiddeld iets groter dan bij ons thuis.


Het groen is weelderig aanwezig en we turen het wateroppervlak af naar alligators verstopt in al dat groen.


Een Limpkin pikt in iets anders dan een slak. Ik pak het op en het blijkt een kleine schildpad te zijn. Hij zit verscholen in zijn schild en last zich voorlopig niet meer zien!


Een Anhinga droogt zijn veren.


Langs het pad liggen veel lege eierschalen. We vermoeden van schildpadden. Ze zijn opgegraven en leeggehaald.


Het spotten van alli's gaat goed.




Ook genoeg vogels hier.


Kiekeboe:






Het laatste stuk naar het visitors centre terug heet de Heron Hideout. Hier is weinig schaduw.


Een reiger probeert een grote vis op te eten. We hebben een tijdje staan kijken maar in die tijd is het hem niet gelukt de vis door te slikken.




Hallo eendje met rode snavel.


Een pluizebolletje krijgt wat eten.


Het nest met havikken torent boven alles uit.


Wat een prachtige wandeling. Dit park is echt een aanrader voor Floridagangers. Wij kunnen niet genoeg van de dieren krijgen en rijden weer naar Disney terug: naar Animal Kingdom. We parkeren d auto op de parkeerplaats en stappen op het treintje naar de ingang van het park. 


Hen en Margriet hebben hun regenjassen vandaag niet meegenomen dus gaat het regenen. Ze kopen een paar dure Disney jassen. Maar dan heb je wel hele leuke!


Nog een paar kiekjes van ons favoriete Disney park.








De regen valt maar valt mee. We hebben een fastpass voor de safari en als we in de safaritruck zitten begint het hard te regenen.




De giraffen schuilen voor de regen.


De olifanten vinden de regen heerlijk en maken er een echt waterfeestje van.



Een verzopen kat?

 
Na de safari regent het minder hard maar het rommelt wel. Expedition Everest is daarom gesloten en daar hadden we de volgende fastpass voor. We besluiten Nemo de musical te gaan zien, lekker droog binnen.






Omdat de expeditie vanwege het dreigende onweer niet door kon gaan is de fastpass hiervoor omgezet in een multiple use fastpass. We mogen dus zelf kiezen voor welke attractie we de fastpass gebruiken, we kiezen Dinosaur.


Na de dino's bezocht te hebben, is het bijna tijd voor onze dinner reservation in het Tusker House.




Het is een buffet met bezoek van Safari Mickey en vrienden.




Er is zoveel lekkers om uit te kiezen. Ook voor de vegetarier is hier heel veel keus.


Hé Goofy in safaripak!


Na het eten zien we Donald en Daisy samen vertrekken.


Wij gaan er ook vandoor, het was een lange mooie dag.


Morgen gaan we met de auto naar een ander natuurpark en nog wat shoppen.

2 opmerkingen:

  1. Denk dat ik ook maar eens langs die hobbywinkel moet gaan.😊
    Meestal ga ik naar Michaels ofzo.
    Ik lok mijn man gewoon met dat prachtige natuurpark.😉
    Veel plezier nog!


    BeantwoordenVerwijderen