dinsdag 7 juni 2016

Sail Away

En dan is het 6 juni, de dag dat we aan boord gaan van de Disney Wonder op naar Alaska. De planning is dat we om ongeveer 11:30 - 12:00 in Canada Place zijn om in te checken. We hebben dus nog de hele ochtend om ons te vermaken. Dat doen we door wat te internetten en het blog bij te werken. Als dat allemaal gedaan is, gaan we naar de lobby en nemen een ontbijtje bij de inpandige Starbucks. 


Na het ontbijt lopen we richting haven om er zeker van te zijn dat de Wonder er ligt. En ja hoor, die ligt er!


Na wat foto's te hebben genomen lopen we via wat winkels terug naar het hotel. Daar pakken we de laatste spullen in, maken we nog gebruik van de free wifi en dan is het tijd om uit te checken. We hebben besloten om de korte afstand naar de haven met de taxi af te leggen omdat met koffers door een stad lopen niet zo handig is. 10 minuten later worden we voor de cruiseterminal afgezet. 

Onze koffers worden gelijk op een kar geladen en die zullen we pas weer later in de middag zien als ze voor onze hutdeur worden gezet. Wij lopen de terminal in om een paar horden te nemen voordat we aan boord mogen. 

De eerste horde is de douane. Die verloopt soepel en snel. Daarna volgt immigrations, we verlaten tenslotte Canada en gaan naar Amerika. Hier staan we even in de rij voordat we het vingerafdrukken en pasfoto ritueel hebben gedaan. Als laatste doen we het leukste, inchecken bij Disney Cruise Line. 




We gaan weer op de foto, verklaren dat we gezond zijn en krijgen dan ons magische pasje. We hebben boardingnummer 8 en 9 maar als we een paar stoelen uitgekozen hebben en net zitten, wordt al weer omgeroepen dat nummers 1 tot en met 9 mogen boarden. 


Met een "welcome aboard The Van Rees Family" begint het cruise-avontuur. Eenmaal binnen is het tijd voor de lunch. We lopen naar het buffet restaurant op de 9e etage. Het is prachtig warm weer dus we kunnen heerlijk buiten zitten. 


Na de lunch lopen we een stukje over het dek en zien toevallig hoe een paar van onze koffers aan boord worden gehesen. Totdat het 13:30 is en de stateroom klaar is. We bekijken de kamers en er arriveren zelfs al een paar koffers. 


Om 16:00 uur is de lifeboat drill, een verplicht onderdeel voordat de cruise vertrekt. Eerst genieten we nog van het zonnetje op het dek. Het is zo warm dat in de zon zitten gewoon te veel van het goede is. Wie had dat gedacht! 



De tijd vliegt voorbij en al snel moeten we naar ons station voor de drill. De demonstratie over hoe een zwemvest aan te trekken is niet langer dan nodig. Nu volgt de sailawayparty. Met een drankje in de hand luisteren we naar de muziek en natuurlijk de melodie van de scheepshoorn "When you wish upon. A star". 




Vanaf dek 4 zien we de laatste trossen los gaan en de afstand tussen de kade vergroten. Een paar dekken hoger checken we of het schip onder de Lionsgate Bridge door past. Gelukkig wel!





Als we bij de hut terug komen is gelukkig ook de laatste koffer aangekomen en kunnen alle spullen een plaatsje in de kast krijgen. 


We moeten ons bijna nog haasten voor de Welcome Aboard Show van 18:15 uur. Na de show kunnen we nog even chillen voordat het tijd is om te dineren om 20:15. We hebben late seating en zullen vanavond starten in Animators Palet. Waarom we daarom bij Parot Cay staan weet niemand : )
Tafel nummer 77 is een vierpersoons tafel dus we zijn bij niemand anders ingedeeld. Onze servers komen uit de Filipijnen, Servië en Bulgarije. Niet de server die we vooraf aangevraagd hadden (die we op de Panamakanaal cruise hadden) maar het lijkt een leuk stel. Voor onze Bulgaarse hoofdserver op steroïden. Het eten smaakt heerlijk. De foodporn spreekt voor zich.






Plannen na het eten: In bad en naar bed, we beginnen namelijk een beetje in te storten.
Morgen is een hele dag op zee en Brunch bij Palo.



2 opmerkingen: